Het onzichtbare zichtbaar

Het onzichtbare zichtbaar

Wat nu als ik jou kan laten zien wat er binnenin jou afspeelt. Als je als toeschouwer kan kijken. Kijken naar de innerlijke patronen en processen. Welke invloeden zijn er en wat bepaald waarom jij doet en ervaart wat je doet. Dat is in een notendop een opstelling.

Bij opstellingen wordt gewerkt vanuit systemen. Het belangrijkste systeem waar jij onderdeel van bent is je familie. Je zal altijd onderdeel blijven van dit systeem of je nou wil of niet. Binnen deze systemen zijn wetten en regels. Ze zijn ongeschreven maar wel degelijk voelbaar. Het systeem is van generatie op generatie overgedragen. Jij zou dus “last” kunnen hebben van iets wat al 3 generaties eerder gebeurt is. In een opstelling kan je dit zichtbaar maken.

Familieopstelling is veruit de bekendste. Je kan echter ook loopbaan, organisatie opstellingen doen. Maar ook je verlangen, blokkades en angsten of ziektes kunnen opgesteld worden.

Het is een liefdevolle zachte methode waarbij onderliggende patronen snel zichtbaar worden. Van daaruit gaan we aan de slag.

Bij een opstelling kijken we samen naar jouw innerlijke (vaak onderbewuste) beelden van situaties en personen en de patronen die je meedraagt. Het zijn vaak thema’s die als een rode draad door je leven lopen. Het doel is deze zichtbaar te maken.

Het is vooral een methode die je het beste kan ervaren. Uiteraard zijn er vele boeken over geschreven maar niets is zo fascinerend als zelf het “veld” ervaren.
In een volledige dag sessie  worden maximaal 6 opstellingen ingebracht.  Bij een avond of dagdeel sessie worden er 2 a 3 opstellingen ingebracht. Je kan kiezen of je zelf een thema wil inbrengen of dat je als representant ten dienste van de anderen wil zijn. Als representant zijnde is het is ook een manier om opstellingen te ervaren en te bekijken of het iets voor jou is. Je kan dan altijd later nog een keer reserveren om zelf een thema in te brengen. De groep bestaat uit maximaal 12 personen.

 

Een familieopstelling in de praktijk.

Je brengt een thema/vraagstuk in, bv. Ik heb altijd het gevoel buiten gesloten te worden.
Op basis van wat je mij verteld zal ik bij een groepssessie je daarna vragen een aantal mensen uit te nodigen om op te stellen. Je vraagt dan aan mensen of zij bv je moeder willen zijn, of je broer, of je verlangen etc. Je stelt deze mensen op in de ruimte hoe jij denkt dat ze moeten staan. Dit gaat echt op gevoel zonder nadenken. Als je denkt dat iedereen op de juiste plek staat zal ik je vragen om iemand uit te nodigen die jou wil representeren. Ook deze persoon zet je in de ruimte op een plek die jij vind passen.
Daarna mag je weer naast mij komen zitten en kunnen we samen bekijken wat er gebeurt. Het fascinerende van een opstelling is dat al deze mensen iets gaan voelen, zeggen of behoefte krijgen om zich te verplaatsen. In vakjargon wordt dit “het veld” genoemd. Jouw innerlijke beeld hoe de verhoudingen liggen heb je onbewust neergezet. De representanten voelen dan of dit klopt. Het is fascinerend om dit mee te maken. Zij zullen de werkelijke plek innemen en dingen zeggen waardoor je nieuwe inzichten krijgt.
In de opstelling proberen we al een verandering in te zetten. Dit doen we door balans terug te brengen in de basiswetten.

Wil jij het "veld" ervaren?

De workshop wordt gegeven in Amersfoort.
Bij een volledige dagsessie starten we om 9.30 uur. Je bent vanaf 9.00 uur van harte welkom en we eindigen de dag omstreeks 16.00 uur.

Bij een middagsessie starten we om 13.30 uur en ben je vanaf 13.00 uur  van harte welkom.

Voor een avondsessie starten we om 19.00 uur en ben je vanaf 18.30 uur van harte welkom.

Jouw investering bedraagt als vragensteller 125 euro en als representant 25 euro.

Op 15 april 2018 is de eerstvolgende workshop. Er is nog plaats voor 5 representanten.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.