Wordt je eigen coach! Week 1.

Waar sta je?

Om te weten waar je naar toe wil is het goed om te weten waar je nu staat.
We gaan deze week aan de slag met het Levenswiel. Dit is een handige hulpmiddel die jou in één oogopslag laat zien hoe je er voor staat. Hoe tevreden je bent en op welke gebieden je graag veranderingen zou willen.

Het levenswiel bestaat uit 8 gebieden die van invloed zijn op jouw leven. Deze gebieden zijn:
Gezondheid, Geld, Zelfzorg, Persoonlijke ontwikkeling, Liefde, Familie en vrienden, Carrière en Fysieke omgeving.

Wat je zo gaat doen is per gebied een cijfer geven tussen de 0 en de 10. Die vul je in en als je de lijnen dan met elkaar verbind ontstaat er een wiel.

Is je leven volledig in balans dan zal er een mooi rond wiel zijn. In de realiteit blijkt echter vaak dat ieder wel gebieden heeft die niet zo lekker lopen en waar je dus indirect veel last van kan hebben.

Nadat je het levenswiel intuïtief hebt ingevuld gaan we per gebied beschrijven wat er goed gaat of wat er beter zou mogen. Er zal dan ook vanzelf meer gevoel ontstaan bij welk gebied volgens jou de meeste aandacht vraagt en dus prioriteit heeft.

Het is nl. onmogelijk om alle gebieden in één keer aan te pakken. Natuurlijk zitten er overlappingen in en die zullen we gaandeweg ook tegen gaan komen. Voor nu gaan we dus bekijken welk gebied de hoogste prioriteit heeft. Hiervoor vul je de tweede oefening in.

Als je beide hebt ingevuld en beschreven hebt wat er goed gaat of wat er beter mag heb je een mooi overzicht wat vertaald kan worden naar een actieplan.

Voor nu is het echter belangrijk om één prioriteit uit te kiezen. Met dit gebied gaan we het stappenplan doorlopen. Zo houden we het overzichtelijk en leer je hoe het werkt. Vervolgens kan je daarna zelfstandig de overige aanpakken.

Laten we aan de slag gaan en download het werkboek.

Succes!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.