Werkwijze

Mijn bewezen visie

Een rendement stijging is een gevolg van hoe je processen zijn ingericht en hoe je team dit ten uitvoer brengt. Als dat optimaal verloopt zie je dit terug in de cijfers. Dit is de basis voor hoe ik elke uitdaging aan ga.
Vandaag de dag is het lastiger om goede mensen te vinden met de juiste mentaliteit passend bij de branche waarin we werken. De mensen zijn echter je belangrijkste sleutel tot succes. Zij kunnen het verschil maken. En als je wil dat zij voor jou net dat stapje extra zetten, dan zal je ze iets moeten geven waarvoor ze dat willen.

Nee, ik heb het niet over salaris. Ik heb het over mensen aan je binden omdat je ze waardeert, respecteert en ze helpt bij hun groei en ontwikkeling. Maar ook confronteert en corrigeert als dat nodig is. Helder en eerlijk. Als jij zorgt voor een fijne werkomgeving, geven zij jou hun commitment en verantwoording. Dan staat je fundering.

Werkwijze

In een kennismakingsgesprek bekijken we samen wat er aan de hand is en waar je behoefte aan hebt.
We bespreken hierin een aantal vaste punten:

  • Welk doel heb je voor ogen, wat is de coachvraag.
  • Welke knelpunten ervaar je
  • Wie is de manager
  • Hoe is de samenstelling van het team
  • Nulmeting

Aan het einde van dit gesprek geef ik aan wat ik denk dat er nodig is een grote lijnen. Bij een wederzijdse klik zal ik een voorstel maken betreffende een heldere doelstelling met bijbehorende stappenplan.

Aan jou de vraag of je dan JA zegt tegen meer werkplezier en een stijgend rendement.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.