Systemisch Coachen

Familieopstellingen

Wat is Systemisch coachen

Familieopstelling is een methodiek die wordt gebruikt bij systemisch coachen. Bij deze coachvorm wordt er gekeken naar de verschillende systemen en jouw rol en positie daarin. Door middel van opstellingen kan je zichtbaar maken wat de onderliggende bewegingen, verbindingen en gevoelens zijn in een systeem.

Het belangrijkste systeem is die van je familie. Door je geboorte ben je automatisch lid. Je bent verbonden met alle mensen die hier onderdeel van uitmaken. Elke familie heeft generaties lang repeterende patronen en processen welke van invloed kunnen zijn op jouw manier van doen en laten. Vaak onbewust. Deze patronen zitten in jouw gedrag verweven die je weer mee neemt naar andere systemen waar je onderdeel van uitmaakt zoals je werk, school en vriendengroep. Het zijn de onuitgesproken verwachtingen en “regels” binnen een systeem, die een grote impact op jouw zijn kunnen hebben.

Voorbeelden van thema’s of vraagstukken die je in kan brengen zijn:

  • Ik wil graag vooruit maar iets houd me tegen, wat is dat?
  • Ik voel mij altijd buitengesloten, waar komt dat door?
  • Ik voel me onzichtbaar. Hoe kan ik zichtbaar worden?
  • Waarom pieker ik zoveel?
  • Waar komt mijn angst voor relaties aangaan vandaan?

In de opstelling proberen we al een verandering in te zetten. De beweging die in gang wordt gezet heeft tijd nodig om zich te ontwikkelen. Door een inzicht kan je andere keuzes maken, ander gedrag vertonen. Het is een verandering in jou maar ook in jouw systeem.

Wat kan een (familie)opstelling doen voor jou?

Bij een opstelling kijken we samen naar jouw innerlijke (vaak onderbewuste) beelden van situaties en personen en de patronen die je meedraagt. Het zijn vaak thema’s die als een rode draad door je leven lopen. Het doel is deze zichtbaar te maken.

De methodiek kan voor allerlei vraagstukken worden ingebracht. Het gaat niet alleen om je familie.
Denk aan organisatie-, ziekten-, loopbaan- en overige opstellingen.
Je kan namelijk ook je onderbewustzijn uitnodigen naar voren te stappen.

Dit kan door vragen als:

  • Wat wil ik nu echt?
  • Wat is mijn verlangen?

Het is een intense, liefdevolle, zachte methode. Een mooie manier om in verbinding met jezelf te komen. Ik werk in workshops met een groep ( maximaal twaalf personen) maar ook een 1 op 1 sessie is mogelijk. De basiswerkwijze blijft hetzelfde, we werken dan met attributen.

Heb je behoefte aan meer informatie? Bel of email me gerust. Wil je op de hoogte blijven meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.