Omarm je weerstand

Omarm je weerstand

Yihaaa gefeliciteerd. Je ervaart weerstand.

Waarschijnlijk ben je het niet met mij eens, dat begrijp ik.
Niks is zo vervelend als het hebben van weerstand.
Je hebt je eindelijk voorgenomen om het dit keer anders te doen.
Om uit je comfortzone te stappen.
Vol goede moed begin je.
En voor je goed en wel uit de startblokken bent ervaar je de eerste weerstand. Je innerlijke criticus kan het niet laten en begint zijn/haar betoog. Zou je dat nou wel doen? Dat lukt je nooit.
Met een beetje pech bevestigd jouw omgeving wat je zelf ook al zegt en ontvang je geen of weinig steun van je familie en vrienden. Wat…? Ga je dat doen? Je bent niet goed wijs. Dat gaat je nooit lukken. Waarom zou je?

En je begint je langzaam af te vragen of het wel een goed idee was. Het voelde toch echt goed en passend. Vooral je eerste ingeving voelde zo.
Bij deze kan ik kan je zeggen, het was een super idee. Echt waar!
Nu de uitvoering nog. En dan wordt het lastig.

 

Functie van weerstand

Wat je ervaart is allemaal weerstand. En weerstand heeft een functie.
Het helpt je om op je plek te blijven. Om in je comfortzone te blijven.
Niet omdat het daar beter is voor je, maar omdat jij en je omgeving daar weten waar je aan toe bent. Iedereen inclusief jijzelf, weet wat er verwacht kan worden van je en wat je wel of niet wil doen. Hierdoor ontstaan er geen onrealistische verwachtingen, zal je voldoen aan het plaatje en is de kans om gekwetst te worden of pijn te ervaren minimaal.

Maar ja jij wil iets anders, je wil niet meer voldoen aan dat plaatje want dat plaatje ben JIJ niet. Dus tja als jij dan ineens zegt, ik kies iets anders dan gaan in jouw systeem alle alarmbellen af gaan.

Ik zie dit zo vaak gebeuren in mijn praktijk. Maar ook op persoonlijk vlak. Bij elke verandering en bewuste keuze om het anders te doen heb ik weerstand ervaren. Zowel van mezelf (vooral mezelf ) als van mijn omgeving.
Ik weet nog goed toen ik echt aan de slag ging met het trainen van de mindset. Focus verleggen van negatief naar positief.Mijn hemel alles in mij wilde er niet aan. Hoezo, op zoek naar wat goed gaat. Het is toch veel makkelijker om te vertellen wat er allemaal niet goed gaat.
Hele gesprekken werden er in mijn hoofd gevoerd. Weerstand!

 

Omarm je weerstand

Omarm het! Weerstand is een super teken. Echt waar! Het verteld je dat je aan het veranderen bent.
En dat was precies wat je wilde.
Het geeft je de kans om je overtuigingen en belemmerende gedachten aan de oppervlakte te laten komen. Dit is ook nodig. Alleen dan kan je het shiften. Alleen dan kan je blokkades aanpakken. Want het doel wil je gaan halen. En elke doel dat buiten je comfortzone ligt zal weerstand opwekken. Zie het als een hulpmiddel om je doel ook werkelijk te behalen. Alles wat in de weg staat wordt zo op een presenteerblaadje aangeboden.

Weerstand is als een angst die aangeeft dat er iets staat te gebeuren en waarvan je nog niet weet of het een goede afloop heeft. En dat is prima.

Maar als je voorbij de weerstand gaat dan kom je ergens. Een stap dichter bij je doel. Welk doel je dan ook gesteld hebt. Dus laat de weerstand maar komen. Graag zelfs. Omarm het en ga er mee aan de slag.

Kijk welke overtuigingen in de weg zitten en ruim deze op.

Hoe je dat doet?

Dat vertel ik een andere keer. Voor nu hoop ik dat je weerstand mag ervaren. Dan ben je op de goede weg

Succes!

 

 

Benieuwd wat ik voor jou kan doen?

Geef mij een seintje en ik neem contact met jou op om dit te bespreken.

Code krakers

Wil jij wekelijks de laatste blogs, oefeningen en tips ontvangen? Meld je dan nu aan.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.