Jezelf zijn

Jezelf zijn

Iedereen wil het maar doen is een heel ander verhaal. Het is zo lastig om dicht bij jezelf te blijven doordat je graag ertoe wil doen. Je wil erbij horen, geaccepteerd worden. En juist daardoor pas je je aan. Je kijkt en observeert wat iedereen doet en neemt die normen en waarden aan. En dat geeft niet. Sterker nog een stukje aanpassen hoort erbij. Maar als je daarbij je eigen grenzen gaat overschrijden dan wordt het een ander verhaal.

Dan is het goed om te weten waar je grenzen liggen. Wat wil je wel en wat wil je niet. In hoeverre wil je je aanpassen en in hoeverre blijf je bij je eigen standpunten.

Wat je met je hoofd vaak niet kan bedenken verteld je lichaam je wel. Je voelt als er iets niet goed is. Het is alleen een kwestie van herkennen. Vaak voel je doordat weerstand opduikt. Je buikpijn kan ervaren. Tegenzin.

Weet dan dat je over een grens heen gaat. Aan jou de keus om bewust te kiezen of je dit wel wil. Meestal willen we het niet maar is het moeilijk om nee te zeggen tegen de ander.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.