Gewoon mezelf zijn?

Het is genoeg geweest.

Hoe vaak heb jij dat gedacht? Ik meerdere malen. Meestal gevolgd door beslissingen en keuzes waarbij ik dingen los ging laten. Het zit in mijn systeem zo diep verweven om altijd mijn best te doen. Zo mijn best aan het doen om gezien te worden, geaccepteerd. Dat is genoeg geweest. This is me en daar doe je het maar mee.
Dit heb ik al jaren geleden al besloten en privé gaat dat redelijk, maar wat blijkt?!. Het zit dieper in mijn doen en laten verweven dan ik dacht.

Ontdekking 
Hoe dichter ik bij mezelf kom hoe meer ik denk wat zit ik nou toch allemaal te doen. Het is alsof er extra franje nodig is om mezelf te presenteren. Zo ook in het ondernemerschap. Ik heb nu bijna 2,5 jaar een eigen praktijk. Dus zeg dat ik inmiddels alweer 3 jaar bezig ben met onderzoeken en uitzoeken welke coaching ik dan precies aanbied. Wat heb ik te bieden. Wie is mijn doelgroep. Waar zit de pijn waar ik een oplossing voor bied en hoe breng ik dit de wereld in met een jus erover waardoor mensen denken, nou die Joan daar moet ik zijn. En elke keer als ik al die businesscoaches tips wil opvolgen, klap ik dicht. Stagneert het en wordt ik zwaar gefrustreerd. Omdat ik denk het ligt aan mij. Het lukt me niet. Ik kan het blijkbaar niet. Ik ben coach en geen ondernemer.

Ik moet eerlijkheidshalve wel bekennen dat het ondernemerschap mij nog meer laat zien hoe belangrijk persoonlijke ontwikkeling is. Hoe belangrijk het is dat als je echt iets graag wil, en het lukt niet, te kijken naar jezelf. Waar zit het dan in. Wat kan ik anders doen. Waar houd ik mezelf tegen.
Zo heb ik al menig verstopte oude overtuigingen opgesnord en geëlimineerd 😊 en kom ik steeds een stap verder. En bij elke stap die ik zet begint mijn praktijk beter te lopen en komen er nieuwe kansen voorbij.

Het is denk ik geen geheim dan dat ik niets liever zou willen dan mijn loondienst baan opzeggen en fulltime bezig kan zijn met het helpen en begeleiden van vrouwen om meer uit hun leven te halen en zichzelf. EN niet dat ze hoger in aanzien komen of de maatschappelijke ladder beklimmen maar met meer voldaan en fijn gevoel in het leven staan. Trots zijn op zichzelf. Vanuit vertrouwen en verbinding een frisse blik op de wereld hebben. Ontspannen en in balans.

Blokkade?
En dat is dus nog niet gelukt. Dan weet ik dat er een blokkade zit. Een overtuiging die mijn ontwikkeling tegen houd. Dus ging ik weer zitten, in gesprek met mezelf door te schrijven in mijn schrift. Hoe komt het dat…….
Allerlei gedachtes poppen op. Tot ik op een gegeven moment door kreeg dat ik niet mijn innerlijke stem aan het volgen ben maar naar de buitenwereld. Huh, dacht ik, daar heb ik vorig jaar toch al afscheid van genomen. Je weet wel, stoppen met doen waarvan ik dacht dat de buitenwereld van mij verlangde versus wat wil ik eigenlijk zelf. Jazeker ben ik daarmee gestopt.
Alleen dit keer was ik niet op de klanten gericht in de buitenwereld maar de businesscoaches. Bepaal je ideale klant, maak je aanbod, maak het wereldkundig, strategieën, plannen, funnels. Ik wil het zo graag, mij lukt het niet en dus denk ik dat anderen mij kunnen vertellen hoe ik dat kan bereiken. En daar zit ik weer met de bekende vragen voor mijn neus. En wederom blokkeer ik. Wederom een dag gewerkt maar zonder resultaat. Nog meer frustratie. Het is genoeg geweest. Ik doe even niets.

Dit was allemaal voor de kerstvakantie. Een waarin ik me had voorgenomen van alles te gaan doen, waaronder een plan maken. En in plaats van mijn schouders eronder zetten besloot ik dit keer eens  helemaal niets te doen. Heb ik alles eens losgelaten en gewoon genoten van de rust. Natuurlijk ging er van alles door mijn hoofd op de achtergrond maar ik besloot elke dag weer er even geen aandacht aan te geven.

Tot vorige week. Ik voelde dat ik moest schrijven en dit keer kwam het inzicht. In deze schrijfsessie kwamen de juiste vragen en antwoorden op papier. Waarom ben ik wederom bezig met iets op te leuken. Het kost mij zoveel energie en levert niet op wat ik wil. Waarom laat ik niet gewoon zien wie ik ben en hoe ik zelf in het leven sta. Wat alle persoonlijke ontwikkeling mij opgeleverd heeft. Waardoor ik nu zoveel relaxter in het leven sta. En steeds sneller door heb wanneer er een les zich aandient waardoor ik nog meer voldoening uit het leven kan halen. Mijn visie, mijn manier van het aanpakken van die weerstand en blokkades of aangeboden levenslessen.
Ik vind het namelijk allemaal heel normaal dat ik dit doe en dat het onderdeel is van wie ik ben. Maar dat is het niet voor iedereen. En dus , nu komt het, IK MAG GEWOON MEZELF ZIJN! IK MAG VERTROUWEN OP MIJN EIGEN IK!
Ik hoef niet te bedenken hoe ik dat dan in een leuk jasje kan gieten waardoor het lekker bekt. Want dat ben ik niet. Daar gaat het dus mis en daardoor blokkeer ik. Ik ben niet van het verbloemen wat je eigenlijk dient te horen, dus waarom zou ik dat dan wel doen met mijn boodschap.? Ik hoef alleen maar te bedenken wat ik allemaal kan delen.
Dus heb ik officieel besloten, te stoppen met het geouwehoer en gewoon te gaan doen wat ik zelf inmiddels 16 jaar doe. Duh… en dan stagneert er niets. Weet ik precies wat nu mijn eerst volgende stap gaat zijn en mag ik gewoon lekker gaan creëren. Dat vind ik heerlijk om te doen.
En weet je, op deze manier kan ik creëren, delen, anderen inspireren, fantastisch!
Meer of minder is het niet. Heerlijk, het stroomt weer.

Het is een continu proces, maar er zijn van die dagen dan ben ik zo blij met mezelf. En dat zijn dagen zoals deze. Waarin het verlossende antwoord komt en ik begrijp welke blokkade er zit die ik ook nog eens zelf creëer. Dus hup aan de slag. Want mijn aanpak werkt en die gun ik jou ook. Het is dus een kwestie van tijd voordat jij dit ook in je mailbox ontvangt. 🙂

Merk jij dat je ook dingen aan het doen bent om het maar op te leuken en helpt het jou? Ga er dan vooral mee door. Maar als je herkent wat ik zeg, vraag jezelf dan eens af, is dit wat ik wil of wat zou ik anders kunnen doen zodat het wel bij mij past? Ik ben benieuwd of het jou ook inzichten oplevert. Laat je het mij weten?

Wil jij gratis tips en inspiratie ontvangen in je mailbox?

Schrijf je dan hier in.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.