Wanneer is genoeg ook echt genoeg

Wanneer is genoeg ook echt genoeg?

En nou is het genoeg geweest!

Je denkt het……………….. Je zegt het …………………….. acteer je er ook op?

Hoe vaak denk je het niet maar ga je toch nog even door. Want tja dat heb ik beloofd dus dat doe ik nog. Hoe vaak denk je het is genoeg en voel je dat je verplichtingen te zwaar zijn om er onderuit te komen. Alles in jou schreeuwt om rust en tijd en toch…..wanneer is genoeg ook echt genoeg?

 

Wanneer stopt het?

Is dat wanneer je instort? Wanneer je lichaam er gewoon mee stop zodat je wel moet stoppen? Of is dat wanneer je dierbaren je een schop onder je… geven en jou vertellen wanneer het genoeg is?

Bij mij was 13 jaar terug dat laatste nodig. Tuurlijk voel je dat het wegglipt. En natuurlijk weet je dat het mis zit. EN toch…..we gaan gewoon door. Ik zie ze om me heen. Langzaam aan zie ik de kracht afnemen. Zie ik het gezicht veranderen. Hoor ik dat ze andere woorden gebruiken. Het woord moeten en de zin het gaat niet anders zijn dan zeer bekend. De reacties zijn korter, scherper en de energie is gespannen.

Het doet mij pijn om te zien. EN ik weet dat ik ieder zijn/haar ruimte mag geven om eigen proces aan te gaan. Dat ieder in zijn/haar eigen pas loopt en er pas klaar voor is als diegene er klaar voor is.

Er is er maar 1 die kan bepalen wanneer het genoeg is en dat ben jij. Alleen jij hoort de signalen. De ongemakken van je lijf, de druk van je omgeving, je gedachten die oppoppen en jou zeggen houd toch op. Maar ook de innerlijke criticus die aangeeft dat opgeven geen optie is.

 

Waar ben jij?

Wanneer luister je naar jezelf? Naar jouw innerlijke stem? Wanneer ga je jezelf serieus nemen? Wanneer bepaal jij en nu is het genoeg………

Uit liefde voor jezelf, het is goed zo. Voor nu is het genoeg. Het is tijd voor jou.

Geef jezelf de ruimte en de rust. Niet meer je hele lijst afwerken met to do dingen voor iedereen in het gezin. Niet meer je lijst afwerken voor je werkgever Niet meer je vriendin te woord staan met het steeds herhalende zelfde probleem Niet meer klaar staan voor je familie die vooral zichzelf belangrijk vinden en hun belang Niet meer alle ballen in de lucht houden in de hoop dat je er geen een laat vallen. Want dat kan niet.

Dat zal jou niet gaan gebeuren. Daar ben je te sterk voor. Je kan immers alles. Wat niet kan is toch nog nooit gebeurt. En toch….

Nogmaals, wanneer is genoeg ook echt genoeg?

Als het te laat is of durf jij voor jezelf te kiezen? Ik help je er graag bij. Je hoeft het niet alleen te doen.

Benieuwd wat ik voor jou kan doen?

Geef mij een seintje en ik neem contact met jou op om dit te bespreken.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.