Waar ben jij goed in?

Waar ben jij goed in?

Er werd mij gevraagd waar ik goed in ben. Of ik dit wil delen met de wereld. Leuke vragen altijd. Want zeggen wat er allemaal niet goed is schudden we vaak zo uit onze mouw. Gaan staan voor waar je goed in bent is dan ineens een dingetje.

Nu is het vandaag internationale vrouwendag en juist wij vrouwen zijn sterren in onszelf klein houden. Daar hebben we allerlei redenen voor. De een bewust en de ander onbewust. Laat ik nou goed zijn in het helpen van deze vrouwen 😊. Deze blog is bedoeld om vrouwen te inspireren, want sta eens stil bij deze vraag;

Waar ben ik goed in?

Vrouwen zijn een ster in olifanten maken van een mug. Zodra het echter over henzelf gaat dan worden ze zo klein als een mug. Snap jij het?

Ik wel. Ik heb het namelijk ook jaren gedaan. Mezelf verteld dat ik niet goed genoeg was. Dat ik niet voldeed aan de maatstaven. Totdat ik doorkreeg dat die maatstaven neergelegd waren door mensen die juist niet goed zijn in waar ik goed in ben. Sterker nog die dat bedreigend en confronterend vonden en mij dan als vervelend ervaarden. En dus werd mij verteld dat ik te confronterend was, te direct, dat ik met meer beleid de dingen aan moest pakken. En in die tijd geloofde ik dat.

Nu denk ik tja…misschien niet altijd tactisch aangepakt. Maar er was altijd duidelijkheid. En daar is in mijn beleving juist behoefte aan als dingen minder gaan. Geen grote omwegen en om de hete brij draaien maar benoemen wat er gebeurt. We kennen allemaal wel het spreekwoord, zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Helaas zie ik dat maar al te vaak gebeuren. Uit angst om de ander te kwetsen of pijn te doen willen we deze juist ontzien. Of we vinden het moeilijk om te dealen met de reactie, de confrontatie. wat dan ook de reden is, door het niet inzichtelijk te maken, ontneem je iemand de kans er iets mee te doen. Wat dan ook. 

Het scheppen van duidelijkheid, dat is mijn kracht. Dat is waar ik goed in ben. En ja dat durf ik best hardop te zeggen. En waar het in mijn loondienstbaan een vloek was is het nu in de coaching een zegening. Want je komt bij mij als je ergens last van hebt. Een blokkade of weerstand en je niet je vinger erop kan leggen. Je wil vooruit, je wil verder maar weet niet hoe. Daar ben ik goed in. Sterker nog daar ben ik excellent in. Door al mijn talenten en gave weet ik precies wat jij nodig hebt en komen we snel tot de kern. Je weet dat als je bij mij bent geweest je weer verder kan en hoe dit te doen. Je hebt inzichten gekregen die je anders niet ontvangen had (of pas over langere tijd) .

Ik kan je vertellen dat het heerlijk voelt om zo vol zelfvertrouwen dit te kunnen benoemen. Dus waarom zou ik stoppen? We gaan nog even door 🙂

Ik maak het onzichtbare zichtbaar. Van onbewust naar bewust. Dat is inmiddels mijn handelsmerk geworden. Ik kan een situatie altijd vanuit verschillende perspectieven bekijken en invoelen. Daarom sparren mensen graag met mij.
Ik ben zo nuchter als je maar zijn kan en toch geniet ik van de spirituele talenten die ik heb. De helderwetenheid die mij (en jou) helpt om snel tot de kern te komen. En daarna weet ik dan ook nog wat je mag doen om jouw issue aan te gaan en op te lossen.

En dit geeft mij kracht, liefde, energie en juichende geluks hormonen.  I love it.

Ik had niet gedacht dat bij het stellen van de vraag waar ben ik goed in, en dan vooral deze beantwoorden, mij zo’n lekker gevoel zou geven. Uiteraard wil ik dat jij je ook lekker gaat voelen. Lukt het jou ook om zo je kwaliteiten en talenten te benoemen? Of krijg je ook van anderen te horen dat je juist ergens niet goed in bent. Vraag je dan af wie het zegt en wat de sterke kanten van diegenen zijn. Als je daarop gaat letten wordt het ineens een ander verhaal. Maar daarover een andere keer meer.

Ik gun jou een topgevoel, lekker in je vel, vol zelfvertrouwen en klaar voor de wereld. Dus geef ik je een mooie opdracht. Schrijf op waar jij goed in bent en geef jezelf een schouderklop. Prijs jezelf de hemel in. Dat mag namelijk. Er is niemand anders die dat zo goed kan doen als jij zelf (gewoon het tegenovergestelde noteren van wat je innerlijke criticus verteld).

Als je dan toch van een mug een olifant kan maken doe dat dan met je zelf. En maak van jezelf een leeuwin grrrrr

Vind je dit nog lastig en voel je weerstand? Dan kan je ervoor kiezen om hiermee aan de slag te gaan. Ik help je er graag bij.

Bel of mail me, ik neem graag de mogelijkheden met je door.

En ach dan vergeet ik nog te vertellen over hoe goed ik ben in het huishouden (not), gezin draaiende houden, taxi spelen voor de kinderen, werken, managen, ballen in de lucht houden, vriendinnen ontmoeten en afspreken, sociale contacten onderhouden, voor mezelf zorgen en nog veel meer 😊
Fijne dag nog

 

 

Benieuwd wat ik voor jou kan doen?

Geef mij een seintje en ik neem contact met jou op om dit te bespreken.

Verbindingsmail

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, acties en tips ontvangen?
Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis 5 oefeningen om weer in verbinding te komen met jezelf.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.