Met 5 tips van negatief naar positief

Met 5 tips van negatief naar positief! 

 Je hebt van die dagen dan is iedereen geïrriteerd, boos, chagrijnig of wat dan ook. In ieder geval niet in een vrolijke optimistische vrolijke stemming. 

Wat doe jij dan? Ga je daarin mee of laat je dat prima langs je heen gaan en laat je je niet van je voetstuk brengen. Of ben jij juist degene die het aanwakkert.  

Ik ga er in dit geval vanuit dat je geen zin hebt in al het negatieve gedoe, en toch…. Je wordt er zo in meegetrokken als je niet oplet. 

Wij Nederlanders zijn namelijk een ster in klagen. We klagen er wat op los en in een groep ga je snel mee doen. Voor je het weet zit je midden in de klaagzang en deze gaat van kwaad naar erger. Dit wil je helemaal niet. Je was zo lekker opgestaan. Je had best zin in de dag en voor je het goed en wel doorhebt is alles nu bah en vervelend. Alles voelt zwaarder en niet in het laatste geval onprettig. 

Ik weet namelijk zeker dat 80% van de mensen het gewoon graag lekker hebben. En die andere 20% ook, echter die zijn zo met negativiteit verbonden dat ze niet weten hoe het is om positief te zijn. 

Dat is zo jammer, want als je je positief voelt kan je de hele wereld aan. Althans zo voelt het. Je ziet sneller de leuke en goede dingen en het voelt nou eenmaal gewoon veel fijner.  

Alles wat je aandacht geeft groeit. Als jij dus in de negativiteit blijft zitten wordt het alleen maar erger.
Nu is het nog alleen dat het regent, straks is ook nog de paraplu kapot, lekke band en waait het hard.
Nu is het nog dat je je collega niet zo aardig vind, straks is het een bitch die jou het leven zuur maakt.
Nu kan je even minder geld uitgeven omdat er rekeningen waren, straks loop je achterstand op en krijg je schulden. 

Alles waar je aandacht naar toe gaat groeit.
Dus hoe ga je nu van Negatief naar positief? 

 Ik heb 5 tips die jou hierbij kunnen helpen; 

Tip 1  Wees je bewust van je eigen negativiteit. Wat zijn je gedachtes en uitspraken.
Als je er op gaat letten zal je zien hoeveel gedachtes je hebt die jou niet helpen. Die onbewust het negatieve aan de gang houden. Houd maar eens een boekje of kladblaadje bij waarin je kort vastlegt wat er op een dag gebeurt. Waar heb je een negatief gevoel bij. Wat waren jouw gedachten erbij of wat heb je gezegd. Welke woorden gebruik je. Iedereen zegt wel eens wat negatiefs op een dag. Het zal je echter verbazen als je er op gaat letten, met welke frequente je dat doet. 

Tip 2. Zet tegen elke negatieve gedachte een positieve.
Als je naar je lijst kijkt met negatieve gedachten en uitspraken, bedenk dan iets positiefs wat je er tegenover kan zetten. Vooral als je net uit het negativisme probeert weg te komen kan dit wel eens een lastige zijn. Vb. ik ben te dik, maar je hebt wel meer om van te houden   

Tip 3. Kijk of je in een negatieve situatie nog iets positiefs kan zien.
Elke negatieve situatie is er om jou iets te leren. Ik geloof er heilig in dat bepaalde situaties op je pad blijven komen totdat jij er anders mee om kan gaan en daardoor je les geleerd hebt. Als je dus nu in een nare situatie zit, wees dan dankbaar want daar is je kans iets te leren en anders aan te pakken. Bekijk je negatieve situatie. Probeer een lijst te maken van 10 dingen betreffende de negatieve situatie waar je dankbaar voor bent. Dat klinkt heel moeilijk maar echt, als je het eenmaal doorhebt hoe je positief kan zijn wordt het steeds makkelijker.
Vb. je hebt het niet naar je zin op je werk, maar het geeft jou wel financiële zekerheid, het geeft je een dag invulling, het brengt je sociale contacten etc. etc. 

Tip 4. Zoek consequent en bewust het positieve op.
Vooral als je negatieve mensen om je heen hebt (wat overigens niet voor niets is), laat het los en probeer positieve mensen om je heen te verzamelen. 

Tip 5. Oefenen, oefenen, oefenen.
Juist als je nog in de negatieve energie hangt is het consequent elke dag bewust zijn van je gedachten en wat je zegt. En ja, vaak zeg je het al voordat je bedacht hebt dat het je niet helpt. Wat jou dan kan helpen is om erachter aan te zeggen, maar ik moet wel zeggen dat ik dankbaar ben voor….. 

En jazeker, ook ik kan echt in de klaagzang terecht komen. Heb het steeds sneller door en kan het tij keren. Bewust van negatief naar positief. Ik ben enorm dankbaar voor die ervaring. Hierdoor heb ik nu toch mooi deze blog kunnen schrijven  

 Vind je het lastig om dit alleen te doen? Of merk je dat er in je team op je werk veel negativiteit hangt? Ik help je graag. Samen bekijken we dan wat jij kan doen om jezelf of je team te bevrijden van negativiteit. 

 Bel of mail me gerust voor overleg! 

  

Benieuwd wat ik voor jou kan doen?

Geef mij een seintje en ik neem contact met jou op om dit te bespreken.

Nieuwbrief

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, acties en tips ontvangen?
Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis 5 oefeningen om weer in verbinding te komen met jezelf.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.