De grootste blokkade ben je zelf

De grootste blokkade ben je zelf.

Een mooi statement, om maar met de deur in huis te vallen.

Het is een van mijn grootste inzichten die ik zelf onlangs weer eens mocht zien. Ik heb zelf uiteraard het verlangen om een mooie bloeiende praktijk op te bouwen. En inmiddels weet ik het ondernemerschap is een vak apart. Nu weet ik wat mijn sterke kanten zijn en daar kom ik ook een heel eind mee. Maar hoe serieuzer het wordt hoe meer weerstand er ontstaat. En die weerstand die komt dan omhoog als zijnde ik zit even niet zo lekker in mijn vel.

En ach we hebben allemaal wel eens onze dagen dat het niet lekker gaat. Dat mag ook. Het viel bij mij echter op dat het echt gericht was op mijn praktijk en de taken die je hebt als ondernemer. Je kan wel werken in je bedrijf maar aan je bedrijf is toch een heel ander verhaal.

Inmiddels had ik dus al een paar weekjes niet lekker in mijn vel gevoel. Een weerstand, blokkade om te stromen en door te groeien. En dat voelt niet fijn. Normaliter zou ik dan lekker mee gaan in alle smoesjes die ik kan verzinnen om bepaalde taken maar niet te hoeven doen. Totdat ik inzag dat als ik het niet serieus neem het ok niet serieus van de grond gaat komen. Dat als ik het niet als een echte onderneming benader, waarin gewoon geld verdiend moet worden zoals elke onderneming dat moet voor bestaansrecht, dat het ook nooit een echte onderneming gaat worden.

En ineens is daar weer eens dat bekende stemmetje dat mij dan vraagt, wil je dat dan wel. Wil je echt een eigen onderneming? Wil je echt al die taken gaan doen waar je wellicht minder goed in bent. Kan jij dat dan wel? En hoe denk je dat dan wel niet te doen? En voor ik het door heb, heb ik een hele discussie met mezelf over waarom het niet zou gaan lukken. Daarnaast stap ik weer in mijn oude patroon van de jongste in het gezin zijn en klein blijven. Want mag ik wel succes hebben en groot worden?

 

Oeps comfortzone

Ja maar GVD. Ik ben hiermee gestart omdat ik een missie heb. Ik wil mezelf niet meer klein houden en ik wil dat ook voor andere vrouwen. Ik hoef niet meer in het harnas, ik hoef niet meer te voldoen aan wat mijn ouders van mij verwachten, wat vrienden van mij verwachten en nog erger, wat ik zelf van mij verwacht. Ondernemerschap ligt buiten mijn comfortzone. Ik mag daarin namelijk veel zichtbaarder worden. Echt gaan staan voor wat ik kan en wil doen. Als ik aangeef dat ik goed ben in mensen helpen meer zelfvertrouwen te krijgen, ze vooral wil stimuleren voor zichzelf te kiezen dan heb ik daar zelf ook een voorbeeld in te stellen.

Want natuurlijk blijf je liever in je comfortzone zitten. Daar is het bekend en weet je wat je wel en niet kan. Dan ontvang je ook geen commentaar zoals zou je dat wel doen?

Maar daarbuiten, buiten je comfortzone, daar gebeurt het. Daar is het leven. En ik leef liever ten volle en ga dan plat op mijn bek dan dat ik voorzichtig roep, joehoe…ik kan jou helpen.

Mijn Inzicht

Dus met dit inzicht is mijn blokkade doorbroken. Begrijp ik mijn weerstand. De weerstand is mijn alarmbelletje dat ik buiten mijn comfortzone ga. Met behulp van mijn kernwaarden (groei, puur, liefde, positief en vrijheid) heb ik een prima hulpmiddel om die stappen te nemen zonder mezelf hierin te verliezen. Want op expeditie buiten je comfortzone is prima maar blijf wel bij jezelf. Zo bescheiden als ik kan zijn zou het gek zijn als ik nu ineens tegen iedereen ga lopen schreeuwen hoe geweldig ik ben en hoe goed ik jou zou kunnen helpen. Zelfs als ik dit typ wordt ik al verlegen.

Nee op mijn manier weet ik nu dat ik iets nieuws aan ga. Dat als het serieus wordt het ook serieus wat kan gaan worden. Dat ik dan serieus mijn verlangen kan gaan waarmaken en niets is spannender dan dat. Maar ik ga het toch doen. Omdat ik mezelf beloofd heb de beste versie van mezelf te worden. Mezelf aan te moedigen als het lastig wordt. Door schade en schande wordt je wijzer en dat telt ook voor mij. Dan kijk ik terug naar waar ik vandaan kom en waar ik nu sta. AL die stappen die ik buiten mijn comfortzone heb gezet door de jaren heen, maken dat ik nu ben wie ik ben. En ik ben groot. Tot grote dingen in staat. Soms heb ik alleen even een reminder nodig 😊

En Jij kan dat ook! Ik weet het zeker. Dus haal de blokkade weg. In dit geval de gedachte dat je iets niet zou kunnen. Voel en ga er voor. Probeer het gewoon. De beloning is groot. En natuurlijk is het eng. Natuurlijk hebben ander mensen een mening. Natuurlijk zal het niet vlekkeloos gaan maar who cares. Denk eens aan het moment dat je het wel bereikt hebt. Dat je terug kijkt en denkt, holy fuck ik heb het gewoon geflikt. EN dat gevoel, die is heerlijk. Dat is mijn drive. Dus waar ik mezelf kan blokkeren, kan ik mezelf ook weer vooruit helpen. Hop hop, let’s go.

En mocht ik je nou geïnspireerd hebben en wil je eens vrijblijvend half uurtje sparren om te kijken wat ik voor jou kan doen…bel of mail me!

 

Benieuwd wat ik voor jou kan doen?

Geef mij een seintje en ik neem contact met jou op om dit te bespreken.

Verbindingsmail

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes, acties en tips ontvangen?
Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang gratis 5 oefeningen om weer in verbinding te komen met jezelf.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.